Bug-In#22-Storstilt besøk, åpen kiosk & Auksjon

Boble-entusiasten Jan Erik Larsen, kjent fre Autofil og Broom tar turen med sin røde 66′ Volkswagen Type-1. Han gleder seg stort til å smake på vafler og pølser fra kiosken samt å dele sin interesse med likesinnede på Hot Shop 1.mai. Han skal samtidig lede oss gjennom dagen med intervjuer, auksjon og premieutdeling.

Under Bug-In#20 for 2 år siden gjennomførte vi en auksjon med inntekt til den lokale mekkegarasjen, et tiltak rettet mot ungdom i bygda som nødvendigvis ikke er like interressert i håndball og fotball. Auksjonen samlet inn hele 22.000,- som gikk uavkortet til formålet.
Denne suksessen ønsker arrangøren å gjenta, dermed annonserer vi auksjon til inntekt for Trøgstad Bygdemuseum. Museumet er Bug-In’s nærmeste nabo og har flere aktivitetter iløpet av sommerhalvåret. Museet ønsker å formidle distriktets kulturarv og vise barn og unge hvordan folk levde i Indre Østfold på 1800-tallet. Dette gjør de blandt annet med leirskolen Anno. «De får lage mat i grua og bake brød. Det skal spikkes, snekres, kokes og spinnes. Dyrene skal mates og stelles, vann må bæres og ved må kløyves», forteller Rune Strønes, leder ved Museet. «Trøgstad Bygdemuseum er driftet på frivillig arbeid og er avhengig av støtte fra kommunale og private aktører for sunn drift, dermed er inntekt fra en auksjon som denne kjærkomment.»

«Vi håper på en suksessfull auksjon, vi kan love noen godbiter som skal bort men velger å holde kortene litt tett foreløpig», forteller Martin Winberg, Bug-In arrangør. «Vi forventer storinnrykk og opp mot 300 utstilte biler. Med dette antallet blir det mange mennesker inkludert lokale besøkende og jeg vil tro at det  er noen som ser det gode formålet inntektene går til, men alt avhenger av været», avslutter Winberg.

Entusiast Jan Erik Larsen ser frem til Bug-In#22 1.mai.

Rune Strønes ved Trøgstad Bygdemuseum. Foto: Emma Huisman Moskvil/Smaalenenes Avis

Bildet viser leirskolen Anno ved Trøgstad Bygdemuseum. Foto: ferieaktiviteter.no